Asbest binnen saneren

Het saneren van asbest in een ruimte, oftewel binnen, kan op verschillende manieren worden aangepakt. De meest efficiënte manier van het saneren van asbest in een binnenruimte heet de containment methode. Deze methode kan alleen worden gehanteerd als het gaat om aanwezig asbest in de ruimte. Dit heeft te maken met de werking van de methode.

Containment methode

Wat een asbestspecialist doet bij de containment methode is namelijk zeer efficiënt. Eerst bepaalt hij/zij waar de bron van het asbest zich bevindt. Als dit gedaan is wordt er een soort ruimte om de bron heen gebouwd. Voor het bouwen van deze ruimte wordt altijd folie gebruikt. Deze ruimte is de containment.

Vervolgens wordt de containment onder druk gehouden. Dit kan alleen met speciaal apparatuur. Dit is dan ook de reden dat deze methode alleen door specialisten kan worden uitgevoerd. Door de uitgevoerde onderdruk komen de asbestvezels langzaam maar zeker vrij. Deze vezels worden direct opgevangen door speciaal apparatuur.

Schoonmaakwerkzaamheden

Als de schoonmaakwerkzaamheden voltooid zijn, wordt de containment altijd uitgemeten door een ander lab. Dit lab opereert onafhankelijk. Hierna kan het containment op een verantwoorde manier worden vrijgegeven door de DTA-er (Deskundig Toezichthouder Asbestsloop). Als dit gebeurd is, is de containment methode voltooid en is de ruimte in kwestie officieel asbestvrij. Omdat deze methode zo efficiënt en nauwkeurig is, wordt deze ook het meest ingezet als het om asbest in een ruimte gaat.

Kom meer te weten over de exacte kosten van asbestsanering. Vraag gratis offertes op.

Asbestsanering? Eerst offertes opvragen

Vergelijk de tarieven van asbestspecialisten in jouw regio en kies voor een geschikt bedrijf om niet te veel te betalen voor jouw opdracht. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.

Bekijk ook een van de volgende pagina's over asbest verwijdering:

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van asbestbedrijven