Asbest verwijderen zakelijk

Als particulier is het op dit moment in Nederland niet mogelijk om in aanmerking te komen voor een subsidie voor het laten verwijderen van asbest. Op zakelijk gebied ligt dit anders. Als bedrijf kun je namelijk gebruik maken van twee fiscale regelingen, die het laten verwijderen van asbest goedkoper maken. Stel, je wilt als bedrijf asbestdaken laten renoveren. In dit geval kun je gebruik maken van de MIA en de VAMIL. MIA is een afkorting voor Milieu Investeringsaftrek. VAMIL staat voor Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen.

MIA subsidie voor bedrijven

De MIA werkt als volgt. Met behulp van de MIA is het mogelijk om als bedrijf de kosten als een milieuvriendelijke investering te verminderen. Door deze subsidie aan te vragen zal de overheid namelijk een deel van de milieubewuste investering vergoeden. Deze vergoeding kan hoogstens oplopen tot 36% van het door jou geïnvesteerde bedrag. Met de VAMIL subsidie kun je 75% van de investeringsbedrag aflossen op een door jou gekozen tijdstip. Hierdoor kun je de kosten spreiden over een langere periode. De bedoeling van de VAMIL en de MIA is het stimuleren van bedrijven om hun daken asbestvrij te maken. Ook dient het als tegemoetkoming met het oog op het verbod op asbestdaken, dat in 2024 zal ingaan.

Asbest verwijderen? Wat kost dat voor jouw bedrijf?

Vergelijk de tarieven van asbestspecialisten in jouw regio en kies voor een geschikt bedrijf om niet te veel te betalen voor jouw opdracht. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.

Bekijk ook een van de volgende pagina's over asbest verwijdering:

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van asbestbedrijven