Asbest verwijderen particulieren

Het kan voorkomen dat je te maken hebt met asbesthoudend materiaal. Je wilt dit het liefst zelf verwijderen, om op deze manier kosten te besparen. Als particulier mag je slechts asbest verwijderen, als het gaat om een oppervlakte die kleiner is dan 35 vierkante meter (m2). Daarnaast moet je kunnen garanderen dat het asbesthoudende materiaal niet beschadigd wordt tijdens het verwijderen ervan.

Particulieren mogen kleine hoeveelheden verwijderen
Het zou bijvoorbeeld om een oude vensterbank kunnen gaan, die door middel van het losdraaien van schroeven verwijdert kan worden. Het moet volstrekt zeker zijn dat er geen asbestvezels vrij kunnen komen bij het verwijderingsproces. Daarnaast zul je altijd melding moeten maken van het feit dat je asbest gaat verwijderen. Je zult een sloopvergunning aan moeten vragen bij de gemeente. Deze zal jou helpen de benodigde voorzorgsmaatregelen te treffen.

Kom meer te weten over de exacte kosten van asbestsanering. Vraag gratis offertes op.

Asbestbedrijf inhuren

In de meeste gevallen zul je echter de hulp van een gespecialiseerd asbestbedrijf moeten inschakelen. Wél kun je ervoor kiezen om het asbest als particulier te verpakken, en naar een opslagplaats te brengen.

Hierbij moet je er goed om denken dat het asbesthoudend materiaal zeer goed verpakt moet zijn. Hiervoor is speciaal verpakkingsmateriaal beschikbaar, wat je bij de gemeente ongetwijfeld kunt kopen.

Veel mensen kiezen ervoor om hun asbestafval op te laten halen door de gemeente. Echter, als particulier mag je ook zelf het afval naar de milieustraat of afvalbrengstation in de gemeente brengen. Dit zal jou kosten besparen. Het is namelijk zo dat er meestal kosten verbonden zijn aan het laten ophalen van asbestafval. Als je besluit het toch zelf te doen, moet je eerst met de gemeente overleggen wanneer je het afval komt brengen, en om hoeveel afval het precies gaat.

Asbestsanering? Eerst offertes opvragen

Vergelijk de tarieven van asbestspecialisten in jouw regio en kies voor een geschikt bedrijf om niet te veel te betalen voor jouw opdracht. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.

Bekijk ook een van de volgende pagina's over asbest verwijdering:

Vind de beste vakman

Vergelijk offertes van asbestbedrijven